4/5

Gletschermarathon

Imst
Auzstriában már több helyen is futottam, ez sem az én ötletem volt, mégis remekül sikerült hosszú hétvége kerekedett belőle az Alpok legszebb részein.

A Pitztal völgy

Pitztal egy csodálatos völgy Ausztriában, a Tirol tartományban, melyet lenyűgöző hegyek, gleccserek és gyönyörű alpesi tájak jellemzenek. A Pitztal a közkedvelt Pitztaler Gleccser és a Rifflsee síterületeinek otthona, így az egész évben számos outdoor tevékenységet kínál a látogatóknak.

A téli időszakban a Pitztal az egyik népszerű síterület Ausztriában, ahol a gleccserek garantálják a hóval borított lejtőket egészen tavaszig. A síelés és snowboardozás mellett lehetőség van gleccsertúrákra és más téli sportokra is. A közelben található Rifflsee-tó télen korcsolyázásra is alkalmassá teszik.

Nyáron a Pitztal lenyűgöző túraútvonalak és hegymászási lehetőségek széles választékát kínálja. A Hochzeiger-hegy, a Wildspitze (Ausztria legmagasabb csúcsa) és a Kaunergrat-hegység csak néhány a látványos hegyek közül, amelyek felfedezhetők. A völgy kiváló kiindulópontja a természetjáróknak és hegymászóknak.

A Pitztali jégbarlang is egy népszerű attrakció, ahol a látogatók a gleccser belső titokzatos világát fedezhetik fel.

A Pitztal völgyében számos hangulatos kis falu és város található, ahol az alpesi hagyományok és a tirol-i vendégszeretet érezhető. A helyi éttermek kiválóan felkészültek a helyi specialitások, például a tiroler knödel (gombóc) és a körözött (sajtkrém) elkészítésére.

Összességében a Pitztal egy varázslatos terület, ahol a természet szépségei és a hegyi kikapcsolódás szerelmesei megtalálhatják a számukra tökéletes kikapcsolódást egész évben.

Értékelés

hangulat
3/5
szervezés
3/5
ár
3/5

Videó

Egy kis kedvcsináló