4.8/5

ING Night Marathon Luxembourg

Luxembourg
Jó, igazából nem is a versenyre mentünk, hanem a luxemburgi kupadöntőre. Végül ez is olyan felejthetetlen élmény volt, mint éjszaka futni európa egyik legkisebb fővárosában.

A város

Luxemburg városa, Európa egyik legkisebb fővárosa, méltán híres történelmi jelentőségéről, festői környezetéről és pénzügyi központi szerepéről.

Az óvárosban sétálva a keskeny utcákon és macskaköves területeken érezhetjük a múlt varázsát. A Luxemburgi Vár impozánsan uralja a város tetejét, és a Corniche nevű sétányról páratlan kilátás nyílik az Alzette-folyó völgyére. A Grund nevű negyed pedig a régi városrész, ahol az idő olyan lassan, maj almost megállni látszik.

Luxemburg gazdag kulturális élettel rendelkezik. A MUDAM Múzeum modern művészeti alkotásokat kínál, míg a Luxemburgi Nemzeti Színházban különböző előadásokat élvezhetünk.

A város a pénzügyi szolgáltatásokban is kiemelkedő, és Európai Unió egyik fontos központja. A Királyi Palota és a Philharmonie koncertterem szimbolizálják az eleganciát és a kultúrát.

Luxemburg városa tehát egy kifinomult és történelmi légkörrel bíró hely, ahol az óvárosi romantika és a modern városi életstílus egyszerre létezik.

Értékelés

hangulat
5/5
szervezés
5/5
ár
4/5

Videó

Egy kis kedvcsináló