3/5

Kosice Peace Marathon

Kassa

Kassa

Kassa (Košice) Szlovákia második legnagyobb városa, amely gazdag történelmi örökséggel, festői terekkel és kulturális élményekkel büszkélkedhet. A város központjában található a gyönyörű Hlavná ulica (Fő utca), ahol számos történelmi épület, kávézó és üzlet található.

A Székesegyház (Dóm) a város egyik fő jelképe, és a legnagyobb gótikus templomok egyike a közép-európai régióban. A Márai Kulturális Központ a kortárs művészet és kulturális rendezvények helyszíne, míg a Szlovák Tudományos Múzeum érdekes kiállításokat kínál.

A Miklus Börtön a város múltját idézi meg, és egyfajta időutazást kínál a látogatóknak. A város történelmi piacai, például a Pékműves piac és a Halpiac, hangulatos helyek a helyi termékek és kulináris élvezetek felfedezéséhez.

Kassa fontos kulturális események helyszíne is, ahol rendszeresen megrendezik a Kassa Kulturális Nyár fesztivált és más rendezvényeket. A város parkjai és sétányai is kellemes kikapcsolódást nyújtanak a látogatóknak. Kassa egyedi atmoszférája és történelmi bája miatt érdemes felfedezni.

Értékelés

hangulat
3/5
szervezés
4/5
ár
2/5

Videó

Egy kis kedvcsináló