3.6/5

Marathon des Alpes-Maritimes Nice-Cannes

Nizza
Remegve készültem az elsőre ;) ez egy ordas nagy kamu, talán ha kicsit jobban tartok tőle, akkor koncetráltabban csinálom.

Nizza

Nizza (Nice) egy gyönyörű város a Francia Riviérán, a Côte d’Azur régiójában. Ez a tengerparti üdülőhely a Napfényvárosa néven is ismert, és a Mediterrán-tenger partján fekszik, a hegyek és a tenger találkozásánál. Nizza a gazdag történelemmel, kulturális élményekkel és lenyűgöző tengerparti szépségekkel büszkélkedik.

A Promenade des Anglais, az Angol sétány, Nizza ikonikus része, ahol a látogatók gyönyörködhetnek a tengerparti panorámában. A sétány mentén található számos kávézó, étterem és üzlet élénk atmoszférát teremt.

A Vieux Nice, azaz az Óváros, a szűk sikátorokkal, hangulatos teraszokkal és élénk piacokkal rendelkezik. Itt található a Cours Saleya piac, ahol friss gyümölcsök, zöldségek, virágok és helyi termékek kaphatók.

A Colline du Château, a Várhegy, remek kilátást kínál a városra és a környező vidékre. A hegy tetején található romokból gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és az Alpokra.

Nizza híres a múzeumairól is, mint például a Marc Chagall Nemzeti Múzeum, ahol a művész alkotásai tekinthetők meg. A Matisse Múzeum és a Modern és Kortárs Művészetek Múzeuma is kiváló kulturális látnivalókat kínál.

A városban rendezik az évente megrendezett Nice-i Karnevált, amely világhírű esemény és a legnagyobb karnevál Franciaországban.

A Nizza-i konyha mediterrán ízekkel és friss tengeri ételekkel gazdagított. A helyi éttermekben a látogatók élvezhetik a provençali és nizzai specialitásokat, mint például a socca (kukoricakenyér) és a salade niçoise (nizzai saláta).

Nice a művészet, a kultúra és a tengerparti pihenés tökéletes kombinációját kínálja, és mindazok számára ideális úti cél, akik élvezni szeretnék a Francia Riviéra varázsát.

Értékelés

hangulat
3/5
szervezés
4/5
ár
4/5

Videó

Egy kis kedvcsináló