4.3/5

Wizz Air Skopje Marathon

Szkopje
Fura volt újra egyedül menni, de senkit sem tudtam rávenni egy kis balkáni kiruccanásra. Pedig a wizzair nagyon olcsó volt.

Szkopje

Skopje, Észak-Macedónia vibráló fővárosa, amely kulturális gazdagságával és lenyűgöző történelmi hátterével egyaránt magával ragadja a látogatókat.

A város szívében található az Óváros, ahol kanyargó utcák, régészeti leletek és tradicionális bazárok nyújtanak betekintést a város történelmébe. A Szűz Mária templom és a Kamen Most (Kőhíd) olyan kulturális kincsek, amelyek időutazásra hívnak fel.

A Vodno hegy tetején büszkén áll a Millenniumi Kereszt, mely nem csak vallási jelentőséggel bír, de lenyűgöző panorámát is kínál a városra. A modernizáció jegyében emelkednek ki az Alexander, a Nagy szobor és a Szoborpark, amelyek a város új arculatát képviselik.

A város kulturális élete is pezsgő, a Macedón Nemzeti Színház és a Modern Művészetek Múzeuma izgalmas programokkal várja a látogatókat. A helyi piacok és éttermek pedig lenyűgöző ízekkel kínálják meg a Macedón konyha gazdagságát.

Skopje tehát olyan hely, ahol a múlt és a jelen összetalálkozik, és ahol a történelem, a kultúra és a modernizáció együttesen formálják a város karakterét.

Értékelés

hangulat
4/5
szervezés
4/5
ár
3/5

Videó

Egy kis kedvcsináló