4/5

Istanbul Maratonu

Isztambul
Első futásom külföldön. Fiatalság, bolondság jeligével, semmilyen futáshoz köthető élménnyel és teljesítménnyel sem rendelkeztem előtte.

A város

Isztanbul, Törökország egyedülálló városa vagy, ami a két kontinens, Európa és Ázsia találkozásánál fekszik. A várost a Boszporusz szoros választja ketté, ami páratlanul festői környezetet teremt. Isztanbul büszkélkedhet gazdag történelmével és kulturális örökségével, hiszen a Római Birodalom, a Bizánci Birodalom és az Oszmán Birodalom központja volt.

Itt található például a Hagia Sophia, amely egykor keresztény templomként kezdte, majd mecset lett, és most múzeumként szolgál. A Szultáni palota és a Kék mecset is kihagyhatatlan látnivalók, lenyűgöző építészeti csodák, amelyek a város történelmét mesélik el.

Az Isztambuli bazárok, például a Nagy Bazár, valóságos élményt nyújtanak az illatos fűszerek, színes szőnyegek és kézműves termékek közötti sétához. A Boszporusz hajókirándulásokat is ajánlom, hogy élvezhesd a város panorámáját és a tengerparti szépségeket.

Az éjszakai élet Isztambulban vibráló és sokszínű. Hagyományos török zene és tánc mellett modern klubok és bárok is várják a látogatókat. Az isztambuli konyha gazdag és változatos ízeket kínál, beleértve a híres török kebabokat, mezes süteményeket és a tradicionális török kávét.

Isztanbul egy olyan város, ahol a múlt és a jelen összefonódik, és ahol számtalan kulturális és szórakozási lehetőség vár rád.

Értékelés

hangulat
5/5
szervezés
4/5
ár
3/5

Videó

Egy kis kedvcsináló