4/5

Treviso Marathon

Treviso
Az első félmaratonom nemcsak ettől emlékezetes, hanem hogy először kísért el Zétény, aki azóta is szívesen jön velem bárhol is futok.

Kocsival mentünk a 700km-re lévő kis olasz városkába, amiről előtte semmit sem hallottam. Mondhatjuk, hogy az egyetlen utam, ahova mindent a Gábor intézett. Végülis az ő szülinapját ünnepeltük. Minden nagyon flottul ment, már rutinosan végigrobogtunk a kis kiállításon. A fotozkodás több időt vett igénybe mint a verseny másnap.

Reggel a versenyhez menet láttam, hogy az olaszok a rajthoz közel lakóautókban lakva várják a kezdést. Ez annyira megtetszett, hogy egyszer szeretnék egy ilyen élményt átélni. Egyébként is lakóautómániás vagyok, mégha ritkán is sikerül bérelnem. A rajnál hatalmas hangulat fogadott, akkor még nem tudtam, hogy az olaszok mennyire értenek hozzá, hogyan hozzák lázba a futókat. Ezt utána több olasz versenyen is átélhettem. A városból kifutva a környező szőllőföldeken keringtünk, de olyan gyorsan eltelt ez a 2 óra, hogy nem is emlékszem belőle semmire. A végére tiszteséggel elfáradtam, pedig otthon önszorgalomból a szigeten már futottam egy fm-et felmérőnek. Ha úgy vesszük akkor ez mégsem az első.

A célbaérkezésről nem készült kép mert a lányok sikeresen lekésték. Azóta ritkábban jönnek velünk 😉 Este bementünk Velencébe kicsit ünnepelni. Mert megérdemlem.

A városka

Treviso egy gyönyörű kisváros Észak-Olaszországban, a Veneto régió szívében. Ez a csendes és bájos település az olasz életstílus és kultúra lenyűgöző példája, és számos turisztikai látnivalóval rendelkezik.

A várost átszelő Sile folyó partján sétálva élvezheted a hangulatos kávézók és éttermek nyugodt atmoszféráját. Treviso szinte titkos kincse a csatornahálózata, amely a várost átszövi, és számos bájos híd köti össze a történelmi negyed kis utcáival.

A Piazza dei Signori a város főtere, ahol impozáns épületek, például a Palazzo dei Trecento találhatók. A Trevisó-i dómkolostor és a Szent Márk-templom is érdemes meglátogatni a város kulturális gazdagságának megismerése érdekében.

A Treviso környékén található Collaltói villa és kertek is csodálatra méltóak, ahol a látogatók gyönyörködhetnek a történelmi épületekben és a gyönyörű kertekben.

A gasztronómia is kiemelkedő Trevisóban, és a város a híres Prosecco bor szülőhelye. A tradicionális olasz ételek mellett itt kóstolhatod meg a radicchio-t is, egy különleges salátát, ami a régió jellegzetes zöldsége.

Treviso a nyugalom és a szépség szigete az észak-olasz vidéken, ideális hely a történelem és a kultúra iránt érdeklődő utazóknak.

Értékelés

hangulat
4/5
szervezés
4/5
ár
3/5

Videó

Egy kis kedvcsináló