4/5

Vienna City Marathon

Bécs
A verseny, ahol megkaptam az fm-ért járó érem után a kiscsillag becenevet. Aki adta nagy csillagot kapott :)

Az isztambuli csapat újra felkerekedett, hogy egy rövid, egy éjszakás út alatt bevegye a sógorok fővárosát. Már a rajtszámátvételnél szétröhögtük magunkat, ami megadta az alaphangot a hétvégére. Aminek a rajtját sikeresen lekéstem, mert gőzöm sem volt róla, hogy egy ekkora versenyen hogyan is működik a wc kérdés. Sorral, hosszú hosszú hú..ni váró emberek sorával. Mire kikecmeregtem a toi-toi-ból már rég elment a mezőny. A nagy tömeget utolérve a végéről át kellett hámoznom magam a lassabban futókon. A még nálam is lasabban futókon, ez a helyes kifejezés. A végén a Bécsben oly jellemző hideg szél is feltámadt, és az erőm is elhagyott.

Szerettem volna végre 2 óra alatt végigmenni, de ez alkalommal még nem sikerült. Rá egy hétre a Vivicittán ezt a mérföldkövet is sikeresen megugrottam. Hurrá!

Bécsről

Bécs, Ausztria fővárosa, gazdag történelemmel, művészettel és kulturális élményekkel várja a látogatókat. Ez egy elegáns város, amely az osztrák császárság hagyományaival és modern életstílussal ötvözi a gazdag történelmi és kulturális örökséget.

A város számos nevezetességgel büszkélkedik, köztük a Hofburg császári palota, amely hosszú évszázadok alatt alakult ki és szolgált a Habsburg-dinasztia rezidenciájaként. A Schönbrunni kastély pedig az egyik leglátogatottabb hely, egy csodálatos kerttel és csodálatos kilátással.

A bécsi belváros sétálóutcái, mint például a Kärntner Strasse és a Graben, vásárlási paradicsomok, ahol high-end üzletek, kávézók és tradicionális bécsi cukrászdák kínálnak kellemes időtöltést.

A művészet és a kultúra terén a bécsi operaház, a Burgtheater és a város számos múzeuma, mint a Kunsthistorisches Múzeum (Művészettörténeti Múzeum) vagy a Leopold Múzeum, világhírű kiállításokat és előadásokat kínálnak.

A bécsi konyha is kiváló, és a város híres a kávéházakról és a Sachertorte nevű híres csokoládétortáról. A tradicionális osztrák ételek, mint a Wienerschnitzel (bécsi szelet) és a Tafelspitz (marhahúsleves), is kötelező kóstolnivalók.

Bécs mind a múlt, mind a jelen elegáns keveréke, és a városban való sétálgatás során a látogatók megtapasztalhatják az osztrák kultúra, művészet és gasztronómia gazdagságát.

Értékelés

hangulat
5/5
szervezés
5/5
ár
4/5

Videó

Egy kis kedvcsináló