3.6/5

LGT Alpin Marathon

Vadúz
Szülinapi ajándék Zéténynek ;) Mármint, hogy elvittük egy klassz kis zürichi gokart pályára. Futni nekem kellett.

Lichteistein

Vaduz Liechtenstein fővárosa és egyben a legnagyobb városa. Liechtenstein egy kis alpesi ország, amely Közép-Európában helyezkedik el, körülvéve Svájcot és Ausztriát. Vaduz a kulturális, politikai és gazdasági központja Liechtensteinnek, és bár kisebb város, mégis fontos szerepet játszik az ország életében.

Néhány fontos jellemző és látnivaló Vaduzban:

  1. Vaduzi Kastély: Liechtenstein hercegi család kastélya, amely a várost dominálja. A kastélyt a 12. században építették, és ma múzeumként is funkcionál. A látogatók itt megismerhetik Liechtenstein történelmét és kulturális örökségét.
  2. Vaduzi Művészeti Múzeum: A múzeum Liechtenstein művészeti gyűjteményeit mutatja be, beleértve a hercegi család kollekcióját is. A gyűjteményben európai műalkotások, festmények és szobrok találhatók.
  3. Peter-Kirche: A város egyik jelentős temploma, amelyet 1873-ban építettek. A templom impozáns épülete és az oltáron látható oltárkép vonzza a látogatókat.
  4. Hoheneggből nyíló kilátás: A Hoheneggből, amely a város közelében található hegy, gyönyörű kilátás nyílik Vaduzra és környékére. Ez egy népszerű kirándulóhely a természet és a panoráma iránt érdeklődők számára.
  5. Rhine Park: A várost átszelő Rajna-folyó partján található park, ahol sétálni lehet, és élvezni a folyó mellett elterülő zöld környezetet.

Liechtenstein és Vaduz kicsi, de lenyűgöző ország és főváros, amelyek kiválóan tükrözik az alpesi régió varázsát és Liechtenstein egyedi kulturális vonásait.

Értékelés

hangulat
4/5
szervezés
3/5
ár
4/5

Videó