4/5

EcoTrail Brussels

Brüsszel
Nem is Brüsszel vonzott igazán, hanem az a tény hogy a város szélén, a híres Waterloo városánál futhattam azokon a mezőkön, ahol anno Napóleon is harcolt.

Brüsszel

Brüsszel Belgium fővárosa, és egyben az Európai Unió és NATO székhelye. A város Brüsszel-Capital régiót alkotja, és a belgiumi politikai, gazdasági és kulturális élet központja. Brüsszel egy sokszínű és multikulturális város, gazdag történelemmel és fontos intézményekkel.

Néhány fontos jellemző és látnivaló Brüsszelben:

  1. Grand-Place: Brüsszel történelmi központjában található a Grand-Place, amely az UNESCO Világörökség része. A tér gyönyörűen díszített középkori épületeiről, a városházáról és körülötte lévő kávézókról és éttermekről ismert.
  2. Atomium: Ez egy modern és ikonikus épület, amely az 1958-as világkiállítás részeként épült. Az Atomium egy atomra hasonlító épület, amely kilenc golyót tartalmaz, és a várostól elérhető panorámás kilátást kínál.
  3. Manneken Pis: A város egyik legismertebb szobrát ábrázolja, egy kisfiút, aki pisil. A Manneken Pis egy kedves és vicces jelkép, és a turisták gyakran keresik fel.
  4. Európai Parlament: Brüsszel az Európai Unió politikai központja, és az Európai Parlament itt található. A Parlament épületei modernek és impozánsak, és a látogatók gyakran részt vehetnek túrákon.
  5. Belga Csokoládé és Wafelüzletek: Brüsszel híres a finom belga csokoládéjáról és wafeljeiről. A városban számos csokoládé- és wafelüzlet található, ahol a látogatók különleges édességeket kóstolhatnak.
  6. Cinquantenaire Park: Ez egy tágas park, ahol múzeumok, emlékművek és csodálatos kertek találhatók. A park gyakran otthont ad kulturális és sporteseményeknek is.

Brüsszel egy olyan város, ahol a történelem és a modernitás összefonódik. A különböző kulturális és gasztronómiai élmények, valamint az európai intézmények jelenléte teszi Brüsszelt egyedülálló és izgalmas várossá.

Értékelés

hangulat
4/5
szervezés
3/5
ár
2/5

Videó

Egy kis kedvcsináló