5/5

BMW Berlin Marathon

Berlin
Eljutni a világ egyik leggyorsabb és legnagyobb maratonjára mindenki álma. Másodjára engem is kisorsoltak.

Berlin

Berlin Németország fővárosa és egyike Európa legnagyobb és legfontosabb városainak. A város gazdag történelemmel, kultúrával és sokszínűséggel rendelkezik. Berlin a hidegháború idején az elválasztott Németország két részének, Nyugat- és Kelet-Berlinnek a szimbóluma volt, és ma egy egységes és élénk város, amelynek sok látnivalója és tevékenysége van.

Néhány fontos jellemző és látnivaló Berlinben:

  1. Brandenburgi Kapu: Ez Berlin egyik legismertebb ikonja, egy neoklasszikus építmény, amely a város történelmének fontos pillanataiban szerepelt. Az egykori elválasztottság szimbóluma, ma a német újraegyesítés jelképe.
  2. Berlini Fal Emlékmű és East Side Gallery: A Berlini Fal, amely egykor elválasztotta Nyugat- és Kelet-Berlint, maradványai közül néhány megmaradt, és az East Side Gallery hosszú szakaszán művészi alkotások találhatók. Ezek a műalkotások a fal leomlásának és a szabadságnak szentelt emlékművek.
  3. Museum Island (Múzeum-sziget): A Spree folyó közepén fekvő Múzeum-sziget olyan múzeumokat foglal magába, mint a Pergamon-múzeum, az Alte Nationalgalerie és mások, gazdag gyűjteményükkel az európai művészet és kultúra terén.
  4. Reichstag Épület: A német parlament székhelye, amely egy impozáns épület, ahol a látogatók megtekinthetik a Kupolát és élvezhetik a város panorámáját.
  5. Checkpoint Charlie: A hidegháború alatt a Kelet- és Nyugat-Berlint elválasztó ellenőrzőpontként szolgált hely, ma múzeum és emlékhely.
  6. Berlini Zsidó Múzeum: Egy modern és különleges tervezésű múzeum, amely a németországi zsidóság történetét mutatja be.
  7. Tiergarten Park: A város központjában található nagy zöld terület, ahol a látogatók pihenhetnek és sétálhatnak.

Berlin dinamikus város, ahol a múlt és a jelen találkozik. Kulturális élete, éjszakai élete és sokszínűsége teszi Berlinet egyedülálló és vonzó úti céllá.

Értékelés

hangulat
5/5
szervezés
5/5
ár
5/5

Videó

Egy kis kedvcsináló