5/5

TransMartinique

Fort-de-France
Köszönöm ezt az utat Utazómajomnak, aki egy hihetetlenül olcsó ajánlatot ajánlott egyik majomriasztásakor.

A sziget

Martinique egy francia tengerentúli megye és sziget, amely a Karib-tenger északi részén található. Az északi része a Kis-Antillák szigetcsoportjához tartozik, és Martinique az egyik tengerentúli megye és régió Franciaországban. Az sziget francia tengerentúli területként része az Európai Uniónak.

Néhány fontos jellemző és látnivaló Martinique szigetén:

  1. Fort-de-France: Az sziget fővárosa és legnagyobb városa, ahol érezhető a francia kultúra és az élénk karibi atmoszféra találkozása. Fort-de-France-ban megtalálható a Schoelcher Könyvtár, az egyik legnagyobb könyvtár a Karib-térségben, amelyet Victor Schoelcher francia költő és író tiszteletére építettek.
  2. Mont Pelée: Martinique legmagasabb hegycsúcsa, egy aktív vulkán. A Mont Pelée környékén található a Carbet Falls, az egyik legmagasabb vízesés a Karib-térségben.
  3. Saint-Pierre: A város, amelyet 1902-ben a Mont Pelée kitörése elpusztított. Azóta újjáépült és emlékhelyekkel rendelkezik, például a vulkánmúzeummal és a Saint-Pierre katedrálissal.
  4. Les Salines Beach: Egy gyönyörű homokos tengerpart, amely a sziget déli részén található. Les Salines az egyik legismertebb strand, ahol a turisták élvezhetik a trópusi időjárást és a Karib-tenger kristálytiszta vizét.
  5. Jardins de Balata: Ezek a festői kertek Fort-de-France közelében találhatók, és lenyűgöző növények, virágok és madárfajok otthonai.
  6. Anse Cafard Slave Memorial: 15 fehér szoborból álló emlékmű a sziget déli partján, amely emlékeztet a transzatlanti rabszolga-kereskedelemre.

Martinique kulturálisan gazdag és sokszínű sziget, ahol a francia és karibi kultúra találkozik. A gyönyörű tájak, a trópusi klíma és az élénk városi élet teszik vonzóvá az utazók számára.

Értékelés

hangulat
4/5
szervezés
3/5
ár
3/5

Videó

Egy kis kedvcsináló