2.5/5

Logicom Cyprus Marathon

Páfosz

Paphos

Paphos egy festői város a Földközi-tenger délnyugati partján, Ciprus szigetén. A város a sziget egyik legfontosabb turisztikai célpontja, gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, és gyönyörű tengerparti területeket kínál.

A város két részből áll: a modern Paphos városból, amely a turisztikai és kereskedelmi központ, valamint az ókori Paphosból, amely az UNESCO Világörökség része. Az ókori Paphosban található az Aphrodité szentélye, a görög mitológiában a szépség és szerelem istennőjének, Aphroditének szentelt hely. A régészeti leletek és a szentély romjai lenyűgöző látnivalókat nyújtanak az érdeklődőknek.

A város másik nevezetessége a Paphos-i kikötő, ahol hagyományos ciprusi hajók és modern jachtok is kikötnek. A kikötő körül számos étterem, kávézó és üzlet található, így a turisták számára kellemes pihenési és vásárlási lehetőségeket kínál.

Paphos területén számos gyönyörű strand található, ideértve a Coral Bay-t és a Lara Beach-et is. Ezek a homokos partok és kristálytiszta víz ideálisak a napozásra, fürdésre és vízi sportokra.

A város környékén számos régészeti lelőhely is található, mint például a Paphos-i régészeti park, ahol további ókori romokat és emlékeket lehet felfedezni.

Paphos az év bármely szakában vonzó úti cél, és ideális választás azoknak, akik szeretnék élvezni a tengerparti kikapcsolódást, a kulturális élményeket és a ciprusi életstílust.

Értékelés

hangulat
2/5
szervezés
3/5
ár
2/5

Videó

Egy kis kedvcsináló