5/5

Sorrento – Positano Ultra Marathon

Sorrento
Nem vártam sokat az első ultra távra sem. A táj és a hangulat tökéletesen elfeledtette, hogy kisfiú vagyok még ehhez.

A helyszín

Az Amalfi-part egy lenyűgöző és festői partszakasz Dél-Olaszországban, a Tyrrheni-tenger partján. Ez a terület az UNESCO Világörökség része, és híres lenyűgöző tengerparti tájairól, festői kisvárosairól és gazdag történelmi örökségéről.

A partot karakteres sziklák, meredek hegyoldalak, olajfás kertek és gyönyörű kis öblök jellemzik. A part mentén kanyargózó utak, mint például az Amalfi-parti út, kínálnak lélegzetelállító panorámát a tengerre és a környező hegyekre.

Számos bájos kisvárosa van, köztük Amalfi, Positano, Ravello és Sorrento. Amalfi középkori hangulata és impozáns épületei, mint például a katedrális, varázslatos élményt nyújtanak. Positano a festői házairól, a szűk sikátorairól és a homokos strandjáról híres, amelyek egyedülálló karaktert kölcsönöznek a városnak. Ravello a magas hegytetőről kínál csodálatos kilátást a tengerre, és híres a Villa Cimbrone és a Villa Rufolo kertjeiről.

Az Amalfi-part konyhája is kiváló, és a tenger gyümölcsei, a friss olívaolaj és a helyi citromok gazdagíthatják az ízletes ételeket. Az itt készített limoncello, a citromital, a helyi specialitások egyike.

Az Amalfi-part a pihenés, a romantika és a természeti szépség szerelmesei számára ideális úti cél, ahol az idilli környezet és az olasz kultúra egyesül, hogy feledhetetlen élményt nyújtson.

 

Értékelés

hangulat
4/5
szervezés
4/5
ár
4/5

Videó

Egy kis kedvcsináló